Hvis Mozartfamilien ejede deres musik

At klassisk musik er populært og bliver kopieret, samplet og meget andet dagligt, er der ingen tvivl om, og blandt de mest populære er Mozart.

Faktisk så er Mozart så populær, at hvis efterkommerne af Mozart ejede hans musik i dag, så ville en tredjedel af alverdens penge være på deres hænder. Så meget er hans musik blevet spillet, siden han døde. Det er imponerende, at en mand flere hundrede år efter hans bortgang stadig kan fascinere musikere og dem, som lytter til dem, i en sådan grad.

Den klassiske musik er måske ikke det, som du hører mest af på de stationer, der drøner i bilen, og spørger du mange af de unge, hvad de hører, så er det som regel ikke klassisk, men det er populærmusikken. Men der er dog næppe en eneste radiostation i verden, som ikke har en klassisk radiodel, hvor de største komponister bliver spillet igen og igen, og lige meget hvor meget nyt der bliver skrevet også i den klassiske del, så er det de gamle, som bliver spillet mest, og der er mange, som mener, det er dem, som stadig er det bedste, der nogensinde er skrevet.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved