Altid i udvikling

Hvis der er noget, som konstant er i udvikling, så er det kunst, og musikken er ingen undtagelse. Musikken har udviklet sig siden de første noder og strofer kom fra mennesket, og udviklingen er langt fra slut. Musikken bliver ved med at genopfinde sig selv, og det samme gør de kunstnere, som fremfører musikken.

Nogle af de største kunstnere i verden har skabt den mest fantastiske musik. En nydelse ud i matematisk perfektion, og en af dem er Mozart. Et musikalsk vidunderbarn, som allerede i en alder af 6 år skrev sonater og imponerede alle med sine musikalske evner.

Han var allerede fra starten af hans karriere en, som mange andre kunstnere var misundelige på, for han var feteret, og de største mæcener brugte mange penge på at støtte ham og få ham til deres koncerthuse.

Rebelske provokatører

Men Mozart var også en rebel, en mand som ikke kunne leve op til det, som alle forventede af ham, og der er mange dokumentarer og endda spillefilm, som giver et portræt af en mand med et stort misbrug, der desværre også døde i en alt for ung alder.

At dem, som spiller musikken og skriver den, er nogle særprægede størrelser, er næppe noget, som kommer bag på nogen. Tænk bare over individer som Ozzy Osbourne samt Alice Cooper, for bare at nævne et par af dem, som har været meget ekstreme i deres misbrug og i deres opførsel såvel som i den musik, som de har skabt.

Der har været mange forskellige genrer af musik, og de har alle været fulde af specielle mennesker, som har skubbet grænserne for, hvad musikken og samfundet vil tolerere.

Og store personligheder

Dog er personligheder som Robert Johnson, som med blues musikken skabte noget unikt, langt over de personager, som ellers står over de fleste mere ekstreme, som Varg Vikernes fra Mayhem, som brugte billeder af et bandmedlem, der havde begået selvmord og brugte det til pladecover.

Desuden så var han og bandet erklærede satanister og brændte kirker af i Norge, noget som heldigvis hører til sjældenhederne, altså at der sker noget i den retning, men den musik, som Mayhem spillede, var også ekstrem. Voldsom musik, som bestemt var på kant med meget af det, som samfundet har af værdier og normer.

Udviklingen i musikken er langt fra stoppet, og nogle af de forskellige sceneoptrædener, der finder sted i dag, og som bliver accepteret, ville for bare et par år siden være noget, som ville have chokeret og rystet musikverdenen, men som i dag bare er den standard, der bruges. Der er sket meget, og der skal noget meget voldsomt til, som Marilyn Manson eller lignende, før der er nogen, som bliver chokerede, og ser man hans videoer, så er de også meget voldsomme og dystre.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved