Lyden i kirken

Der er en hel særlig lyd i mange kirker. Det er som om de gamle bygmestre har haft en viden om lyden og dens væsen, da de har bygget kirkerne, for det er noget, som de moderne arkitekter i dag har svært ved at genskabe.

Kirkerummet synes at rumme den store musik, og det giver en ekstra dimension til musikken. Det er også derfor, at mange kunstnere gerne vil optræde i de forskellige kirker, der er over hele verden.

Lyden er skabt til salmerne, og det er noget, som også bidrager til den klassiske musik og til det store og pompøse i musikken. Noget som musikere som Queen og Pink Floyd har udnyttet til at skabe intime koncerter med en lyd, som er unik, og som har givet de få koncertgængere, som har deltaget i dem, en oplevelse for livet.

Lyden i kirken bliver også meget brugt til enkeltinstrumenter. Noget som den klassiske guitarist Kaare Norge ofte har brugt, og hans koncert fra Marmorkirken er en af de mest solgte klassiske koncerter i Danmark de sidste 20 år. Og for dem, som nyder den gode lyd, så er den også imponerende.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy