Fra kirken til gaden

Der var i starten ikke mange steder, hvor musik blev spillet. Det var forbeholdt kirker og de kongelige samt adelen. At være musiker var dem, som tilhørte de laveste i samfundet, og der blev ikke gjort meget for dem, som levede som musikere.

Den første salme, som man kan se, der er med musik til, er efter sigende Panis Angelicus, englenes brød, en salme med tekst skrevet af munken Frans af Assisi, en helgen i den katolske kirke. Men i takt med, at der kom strengeinstrumenter, fløjter samt andet til. og det blev mere og mere anset, så kom musikken også til folket på markeder og ved særlige lejligheder, og de riges monopol på musik blev brudt.

I dag er der ikke den store forskel på den musik, som bliver spillet i kirken og andre steder. Det er som om, der ikke længere er et skel, og populærmusikere som Kim Larsen og Sort Sol er noget, som du tit kan høre blive spillet i kirken, specielt ved begravelser. Noget, som de mere konservative kræfter i kirken er ikke glade for, men som musikken er blevet noget, vi alle kan høre, når vi har lyst, så har vi fået et unikt soundtrack til vore liv, og det er også med til at følge os til graven eller til nogle af de andre kirkelige ceremonier, som vi kommer igennem i vores liv. Se på guldbrylluppet, ingen kan forestille sig det ske, uden at der bliver spillet “det er så yndigt at følges ad”, for den hører ligesom bare til.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy