Inspirationen kan være fra en anden genre

Der er mange, som slet ikke kan høre sammenhængen mellem de forskellige genrer, og at de så får at vide, at der er mange paralleller mellem blues og rock, mellem klassisk musik og den klassiske metalmusik, som bliver spiller af bands som Iron Maiden og Manowar for eksempel, kommer bag på dem.

Måden, som musikken bliver bygget op på, er meget lig hinanden, og for dem, som ikke ved det, så er medlemmerne af Manowar så store fans af klassisk musik, at de på deres plader takker Wagner for at være verdens første metalmusiker. Ved første øjekast kan det lyde sært, men lytter du til Wagner, så kan du sagtens høre en masse af den samme brutale lyd, som du finder i metal og hård rock. Det store og meget pompøse, noget som virkelig indikerer, at genrerne på tværs af tid og sted kan inspirere hinanden.

Toner der udvikler sig

Bluesmusikken lagde en af grundstenene til rockmusikken, som kom til med musikere som Fats Domino og Chuck Berry, og blev taget op af bands som Beatles, og derfra er resten musikhistorie. Så inspirationen kommer til os, også fra steder, hvor vi slet ikke ved det. Det er jo det gode ved kunsten, når musen kommer til dig, så er det med at gribe chancen og lade sig flyve med på inspirationens vinger.

At der er mange, som finder inspiration i den musik, som er kommet før dem, er ikke underligt, men der er også mange, som lader sig inspirere for meget og stjæler dele af musikken og lader det udgive som deres eget. Noget, der bliver set på med meget strenge øjne i branchen, og der er mange retssager, som er endt med erstatninger.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy