Hære med lyd på

I sig selv må det være meget skræmmende at stå i en hær og så se modstanderens hær på den anden side af den kommende slagmark. Det er uundgåeligt, og måske venter døden på denne mark. For dig og dine kammerater. Endnu mere skræmmende må det have været, når modstanderen har haft så meget overskud, at de har haft personer med, hvis eneste arbejde har været at spille på musikinstrumenter. Så har de mænd nok.

Hvis du havnede foran en skotsk hær, så kunne du være næsten sikker på, at der ville stå en eller flere mænd og spille på deres sækkepiber, mens resten af hæren kom stormende mod dig.

Den store lyd ramte hele slagmarken, og den fik det til at løbe koldt ned af ryggen på modstanderne, mens skotterne selv har følt sig ekstra sikre med deres egne mænd til at få dem frem til kendte toner.

Krigstrommer har også været skræmmende. En rytmisk lyd, der har skabt noget, hære har kunnet marchere i takt til mod slagmarken. Skræmmende for alle, der hørte det.

I dag er militærmusik mere fredeligt og spilles oftest af militære orkestre, der består af personer fra bestemte afdelinger i verdens hære.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy