Gamle benfløjter fortæller en historie

Vi ved det ikke, men måske er musikken lige så gammel som os selv. Musik har i hvert fald længe været en mulighed for at udtrykke store følelser og til at skabe en god fest. Der er for eksempel fundet meget gamle benfløjter og andre primitive instrumenter, så musik har helt sikkert fyldt meget. Både i det åndelige og religiøse liv, men også i hverdagen.

Bare i Danmark har vi de smukke lurer i bronze. Fundet i par. Igen ved vi ikke, hvad deres rolle var, men et godt bud er, at de er brugt i primitive ceremonier, der kan have været religiøse. I dagligdagen har fløjter og trommer fyldt mere. Især de første, for en fløjte er meget nem at tage med sig selv på længere rejser.

Musik og dans findes også i alle andre kulturer verden over. Det er en naturlig del af os alle, og er musikken god, ja så rokker vi alle lidt med tæerne.

Desværre kender vi ikke deres toner og genrer. Først fra middelalderen og frem kender vi til noder og tekster, men hvordan det har været tidligere, der kan alle gætte med, og det helt gratis.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy