Hyldest og forherligelse

 

Musikken i kirken, som i mange år dominerede den musikalske verden, og som er den, vi har noder på, er selvfølgelig til Guds hyldest og forherligelse, for den er skrevet til kirkerummet og til at blive brugt til at hylde Gud og fortælle om de herligheder, som du kunne opnå ved at være ydmyg, give til kirken, og om hvor herligt livet er, når du bliver kaldt til himmels for at sidde ved Gud faders højre hånd.

Andre igen handler om, hvor meget du kommer til at gå glip af, hvis du ikke lever et liv, som er passende, og som derfor bliver fordømt af kirken.

Musikken er meget ofte skrevet til orgelet, som de fleste kirker i dag har. Det er et instrument, som passer perfekt til musikken, som blev spillet i kirkerne. Den melankolske lyd, som er meget ophøjet, og som også giver en fantastisk lyd, og som kommer til at passe så godt til de store kor, som der tit bliver benyttet i kirkerne, når der skal være koncerter.

Scenen flytter sig

Kirkerne bliver i vores del af verden ikke brugt så meget af befolkningen om søndagen længere, og der er flere og flere kirker og præster, som netop tænker i retning af musik af den mere populære slags til at trække folket ind til gudstjenester, for verden oppe i det høje nord er ikke så troende, som den var for bare nogle årtier siden.

Længere tilbage i tid var kirken også det sted, man mødtes. Her kunne gudstjenesten kombineres med ture til markedet og til handler, der er noget, der ikke længere er brug for. Desuden er den almindelige kirketid ikke altid en, der passer ind i en moderne families hverdag.

Musikken flyttede dog ud længe inden, og andre scener med musik og dans har eksisteret længe. I dag er det alt fra store stadionkoncerter til de små og intime på mindre spillesteder, og det er alt fra de største verdensstjerner til de ukendte, der spiller.

Sammen med koncerter er der forskellige festivaler, der skyder op i løbet af primært sommeren. Her er der som regel et overordnet tema og derfor masser af muligheder for at udforske nye bands, du ikke kender, samt at opleve alle dem, du ikke kan leve uden.

Det er at kigge i et program og så beslutte, hvad der lige er dig, og så ellers komme ud og nyde musik, der altid er bedst, når det er live.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy