Derfor bør du danse til god musik

Der er flere gode grunde til at danse til god musik, og i denne artikel kan du læse om, hvorfor du bør danse mere i din hverdag. Du kan gå til zumba, danse med vennerne, danse tango derhjemme og meget mere. Det handler om, hvad der gør dig mest glad.

Musik kan gøre dig glad i låget

Du danser som regel til musik, og alene musikken kan være med til at forbedre dit humør. Blandt andet har forskere fra Canada og Holland gennemført et studie, som viser, at hjernen kommer op i et højere og bedre gear, når vi lytter til musik.

Du kan danse dig glad

Ifølge eksperter som fx Helle Winther, som har en ph.d. i dans og bevægelsespsykologi ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, kan dans være med til at skabe fællesskab, og det kan styrke vores sociale relationer.

Du styrker din krop

Der er naturligvis også mange fysiske fordele ved at danse. Du kan hoppe i træningstøj fra fx Gorilla sports og træne dine muskler stærkere ved at danse. Dette gælder især, når du danser de danse, hvor du skal bruge hele kroppen, så det er bare om at komme i gang.

Du bliver mere bevidst om din krop

Du kan øge din kropsbevidsthed, når du lytter til rytmen i musikken og koncentrerer om, hvilke trin du skal udføre på dansegulvet. På den måde bruger du dine sanser, og det betyder, at du ikke kun er fysisk nærværende, men at du også er psykisk nærværende.

Faktisk har også en undersøgelse fra Stanford University i den amerikanske delstat Californien vist, at vi føler os som en del af et større sammenhæng, når vi danser og bevæger os med andre. Dette er blandt andet forbundet med spejlneuronerne i hjernen, som er forbundet med menneskets evne til at vise empati og at føle, at de hører sammen med andre mennesker.

Du kan holde hjernen sund

Tyske forskere fra Det Tyske Center for Neurodegenerative Sygdomme har også fundet frem til, at dans kan være med til at styrke flere forskellige kognitive funktioner, som normalt ville blive forringet med alderen.

Du kan udvikle din kreativitet

Du kan også blive mere kreativ, når du danser. Du udtrykker dig selv med din krop, når du danser på livet løs, og det åbner dørene op for spontane bevægelser. Dans kan blive tolket på forskellige måder, og du opnår mest succes med at danse, når du tilføjer din personlighed til trinene.

Faktisk har undersøgelse fra Hertfordshire universitet også vist, at dans er med til at hjælpe hjernen på vej med at skabe nytænkende måder at tænke på samt at skabe flere nerveforbindelser i hjernen.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy