Banebrydende og innovativt

Som musikken har udviklet sig gennem tiderne, så er det elektriciteten, som har haft den største indflydelse på moderne musik. Pludselig kunne selv de mindste bands lyde, som om de var et symfoniorkester, og for bands som Queen, fire mennesker som med guitarer, bas og trommer samt en formidabel forsanger, kunne skabe en lydmur, som var så stor, at det lød som om de stod mindst et par dusin på scenen og spillede.

Mange andre bands har været store på grund af deres lyd. Det er bands som Pink Floyd, pionerer ud i den perfekte lyd både på deres studieindspilninger og på deres liveoptrædener. Noget, som de brugte mange timer på at perfektionere sammen med ingeniører og lydteknikere.

For andre er det en kamp om verdensrekorden i at spille højest. Det er bands som Motorhead og Manowar, som har kæmpet om den titel, og i øjeblikket er det Motorhead som har titlen. De har spillet med over 120 db, men der er mulighed for, at Manowar kan tage titlen tilbage, for Motorhead blev opløst, da deres ikoniske frontmand og bassist Lemmy Kilmister gik bort for et par år siden.

Det var elguitarens magiske lyd

Elektriciteten gav, da den kom med i musikken, bluesmusikken en helt ny mulighed, og der gik ikke lang tid, før de store blues guitarister kom og tog verden med storm. De kunne spille, ikke kun akustisk, men få deres elektriske guitarer til at synge som ingen anden, og de bjergtog verden med deres feeling og gav inspiration til generationer af guitarister.

Med bluesmusikken kom meget af musikken ud sammen med jazz og blev spillet på de mange beværtninger og koncerthuse. Det var, som om kirken var blevet erstattet af de mere folkelige beværtninger og spillesteder, hvor der var musik til de bredere masser. Det var en hårdere og mere spændende lyd, som var omdrejningspunktet, faktisk var der mere djævel end Gud. Specielt på de indspilninger, som musikere som Robert Johnson indspillede tilbage i tiden. En musiker, der efter sigende skulle have solgt sin sjæl til djævelen for at få et talent som verdens bedste guitarist. En legende, som den dag i dag inspirerer nye og unge guitarister, og han er en af de første, som kom med i klub 27, da han efter sigende skal være blevet hentet af helvedes hunde på et hotelværelse.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy