Vigtigt at søge den rette rådgivning

Måske har du prøvet det – ellers kommer du med sikkerhed til det: At miste en nærtstående person, hvad enten det er et familiemedlem eller en nær ven. Og i den situation vil du ofte komme til at stå for eller være en del af den praktiske side af sagen: Arrangere begravelse eller bisættelse, informere den afdødes slægtninge og netværk og i det hele taget sørge for, at det hele foregår på bedste vis.

Selv om det er en sørgelig begivenhed, og alle er kede af det til en bisættelse eller begravelse, kan den rette måde at arrangere tingene på også gøre begivenheden til noget, man tænker tilbage på med ro i sindet. Det kan den rette rådgivning hos en bedemand være en vigtig del af, og bor du på Midtsjælland, vil det være nærliggende at søge kontakt til en bedemand i Slagelse for at søge råd om, hvordan tingene skal gøres. Det gælder, uanset om du ønsker en kristen begravelse, muslimsk eller ikke-religiøs begravelse – et område, der er i i kraftig vækst.

Få råd om alt fra kiste til musik

Der er mange ting, der skal tages højde for ved en begravelse eller bisættelse. Noget, der betyder meget for de fleste, er valget af musik. Ofte er det noget, som den afdøde selv på et tidspunkt har taget stilling til, for musik betyder rigtig meget for de fleste mennesker. Hvis det ikke er tilfældet, og du er i tvivl om, hvad der egner sig, kan din bedemand slagelse hjælpe dig med det.

I dag spilles der ikke blot salmer til en begravelse. Ofte har den afdøde haft en yndlingssang, måske en sang, der blev spillet, da vedkommende og partneren blev kærester i sin tid, og ikke så sjældent lyder tonerne af en sådan melodi i kirken eller kapellet, når begravelsen afvikles.

Det afhænger af præsten, hvor frie rammer der er for at spille musik i kirken, hvis det er der, højtideligheden foregår. Men din bedemand i Slagelse kan rådgive dig ud fra sine erfaringer om, hvad der er muligt, så I kan få skabt den højtidelighed, som passer til den afdødes sind og ønsker.

Kim Larsen sagde nej

I en del år har tonerne fra Kim Larsens ‘Om lidt bliver her stille’ lydt til begravelser, men på et tidspunkt bad Kim Larsen folk om at lade være med at spille dette værk. Det er skrevet og komponeret ind i en helt anden sammenhæng og er slet ikke tænkt som nogen begravelsesmelodi, og han syntes ikke det var passende at spille den.

Til gengæld vil der være mulighed for at sammensætte et flot musikprogram til jeres højtidelighed, både af de kendte og mindre kendte salmer og andre værker, som har betydet noget særligt for jer.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy