Kirkekoncerter – en særlig oplevelse i et smukt rum

Er du glad for salmer, viser, klassisk musik og jazz, så er kirken et oplagt sted at gå til koncert. Mange danskere går i kirke i juleaften, men hvorfor ikke også gå til en julekoncert, når der arrangeres så mange spændende koncerter.

Julekoncerter og nytårskoncerter

Julekoncerter og nytårskoncerter er populære både blandt regelmæssige kirkegængere og dem, der kommer i kirken sjældnere. Er det ikke nok for dig at se den traditionsrige nytårskoncert fra Wien på DR1, så kan du gå til kirkekoncert. Alle er velkomne. Man skal blot booke en billet i forvejen, og prisen er favorabel sammenlignet med, hvad man normalt betaler for en koncertbillet. Kirkerne plejer at annoncere kirkekoncerterne på deres hjemmesider eller på Facebook. Så kan du tilmelde dig i god tid og være sikker på at få en billet.

Pop, viser og jazz

Det er ikke kun klassiske sangere, der lægger vejen forbi. Musikere som Anne Linnet, Anne Dorthe Michelsen, Stig Rossen og Caroline Henderson synger også lejlighedsvis til kirkekoncerter. Det kan fx være julekoncerter. Kirkerummet kan rumme mange forskellige slags stemmer, og der er både plads til at lytte og til at synge med. Vil du gerne smuglytte lidt til repertoiret, før du går til kirkekoncert, så finder du det meste på Spotify, og trænger du til en ny mobil, så finder du et godt tilbud på teknikdele.dk til en favorabel pris. Det er ikke et must, at man skal kende musikken på forhånd. Man kan også godt bare møde op og lytte og få en rigtig god oplevelse, når man hengiver sig til musikken i kirkerummet. Det særlige ved kirkerummet er, at man nemt bliver bragt i en slags meditativ tilstand, og når rummet fyldes med toner og sang er det en helt speciel oplevelse, som ofte også er bevægende.

Børnevenlige kirkekoncerter

Indimellem arrangeres der også kirkekoncerter, som henvender sig til et meget ungt publikum og operakoncerter i børnehøjde. Har du en teenager, som er glad for at synge, så er det muligt at starte med at synge i kirkekor. Alternativt kan man tilmelde barnet et lokalt børnekort, eller man kan søge om optagelse i DR’s børnekor, som er meget eftertragtet. Kirkernes egne kor afholder også koncerter indimellem, og så får du måske chancen for at høre dit eget barn synge til en kirkekoncert.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© All Right Reserved
ezy